Shalan erbjuder retreats & workshops som syftar till fördjupad praktik. Både i stadsmiljö och på kursgårdar i lugnare omgivningar. Vissa retreat är helt i tystnad, medan andra har perioder av tystnad. Många av våra workshops hålls av gästlärare som kan dela intressanta perspektiv och kompetens vi inte har i vår lärargrupp på Shalan. Varmt välkomna!

Retreatdag

Öka energiflödet – en retreatdag med Ashtangayoga, pranayama och meditation

Nu när våren börjar närma sig och världen vaknar till liv igen efter vinterdvalan, så kan vi också bygga upp energi för en ny tid. 

Kom med oss på en retreatdag där vi praktiserar tillsammans lite mer intensivt tillsammans och växlar mellan asana, pranayama och meditation. Den första delen av dagen blir i tystnad och på eftermiddagen bryter vi upp tystanden för en workshop-del där vi fokuserar på balansövningar.

Lördag 6 mars

7.30 – 17.00

Preliminärt schema:

07.30-09.30 Ashtanga mysoreklass
10.30-12.30 Pranayama, meditation och dharmatal
12.30-14.00 Lunchpaus
14.00-15.00 Pranayama och meditation
15.00-17.00 Workshop balansövningar och avslut

Pris retreat på Shalan:
900 kr boka här 

Pris hemmaretreat (delta online): 
600 kr boka här

Lärare är Carolina & Pake. Under denna dag ordnar du som deltar på plats med egen mat.

Läs våra bokningsvillkor här!

radikalt ickevetande

Radikalt ickevetande – en workshop om upplevandets natur den 13 mars

Välkomna på en nonduality-workshop i ickevetande där vi undersöker upplevandets natur. Workshopen kommer delvis bestå av föreläsning, guidad meditation och frågor & svar. Vi undersöker hur det i upplevandet inte finns något centrum, inga gränser, inget innanför eller utanför, att det varken går att greppa eller släppa – att det inte finns någon här.

Lärare på den här workshopen är Krister Trangius som har lång erfarenhet av zenbuddhistisk meditation och under många år bodde på tempel för monastiskt utövande.

 Lördag 13 mars

10.00 – 12.30

Med gästlärare Krister Trangius

Delta på plats: 250 SEK boka här

Delta online: 250 SEK boka här

Läs våra bokningsvillkor här!

 

Ashtanganivå1

Bhagavad Gita

Syftet med föreläsningen är att väcka inspiration till vidare självstudier av Gitan, samt att öppna upp texten genom att förklara centrala begrepp, teman i boken och Gitans relation till Mahabharata eposet. Första timmen ägnas till introduktion av de centrala yogaskolorna som förekommer i texten och grundläggande begrepp som karma, dharma, bhakti, karma kanda och gunas. Under första timmen återges även Mahabharatas ramberättelse fram till kapitlet Bhagavad Gita. Efter en paus ägnas sista timmen åt Bhagavad Gitas kapitel 2, vilket är en slags summering av hela Gitan.

Lördag 10 april 10.00 – 12.15

Med gästlärare Alexander Wessman

Delta på plats: 300 SEK  boka här

Delta online: 250 SEK  boka här

Läs våra bokningsvillkor här!