Shalan erbjuder retreats & workshops som syftar till fördjupad praktik. Både i stadsmiljö och på kursgårdar i lugnare omgivningar. Vissa retreat är helt i tystnad, medan andra har perioder av tystnad. Många av våra workshops hålls av gästlärare som kan dela intressanta perspektiv och kompetens vi inte har i vår lärargrupp på Shalan. Varmt välkomna!

 

Stadsreat på Shalan – stillhet och rörelse

En helgretreat i tystnad där vi utforskar stillhet och rörelse som meditation. Vi vill bjuda in till en helg av sammanhållen praktik, där vi  kan fördjupa vårt utövande.

Preliminärt schema
Fredag 30/7

15-19 Välkomna, Ledd Ashtangayoga+mysoreklass, Yoga Nidra

Lördag 31/7

8-10 Mysoreklass
10.30-12.30 Pranayama, meditation, dharmatal
14-17  Meditation, Yinyoga
18.30-20 Meditation, Yoga Nidra 

Söndag 1/8

9-11 Mysoreklass

11.30-14 Meditation, dharmatal, Yinyoga, avslut

Fredag 30/7 kl 15 – söndag 1/8 kl 14

Lärare: Carolina & Pake

Delta på plats: 2.100 SEK boka här

Delta online: 1.400 SEK boka här

Läs våra bokningsvillkor här!

Ashtangayoga nivå 2

Bakåtböjningar i Ashtangayoga

En workshop som ger dig tekniker som skapar förutsättningar att gå djupare i din vardags praktik. Vi kommer kika på förberedande stretchrörelser och medvetandegöra vart de redan finns inbyggt i Ashtanga vinyasa yoga. Fokus kommer att vara på kroppens längre kedjor snarare än än gå in i vår svagaste länk som tenderar att vara vår korsrygg och handleder. 

Du kommer förhoppningsvis bli medveten om vart du har just dina begränsningar. Det kan hjälpa dig att på ett intelligent sätt använda dina asanas för att stärka upp hela kedjan som behöver vara fri från blockeringar om du ska lyckas göra bakåtböjningar utan att begå våld på dig själv. 

Min intention med workshopen är att din kropp kan börja få de terapeutiska fördelarna som finns med bakåtböjningar vart du än befinner dig i Ashtangasystemet.

Lördag 29 maj 10.00-14.00

Lärare: Sandra Ferm

Pris: 550 SEK boka här

Läs våra bokningsvillkor här!

 

Intro ashtanga

Asanapraktik med yogaprops – en ny förståelse av ställningar och linjering

Under fyra timmar går vi igenom grundläggande asanas av olika slag, såsom stående, vridningar och upp- och nedvända asanas.

Margarida visar och förklarar olika sätt att använda yoga props, som kanske kan hjälpa oss att fördjupa vår praktik av asana. Props som kommer att användas är stol, block, filtar, bälte, vägg etc, för att hjälpa oss att få en bättre förståelse av asanas och deras linjering.

Lördag 19 juni 10.00-14.00

Lärare: Margarida Edlund

Pris: 550 SEK boka här

Läs våra bokningsvillkor här!