Shalan erbjuder retreats & workshops som syftar till fördjupad praktik. Både i stadsmiljö och på kursgårdar i lugnare omgivningar. Vissa retreat är helt i tystnad, medan andra har perioder av tystnad. Många av våra workshops hålls av gästlärare som kan dela intressanta perspektiv och kompetens vi inte har i vår lärargrupp på Shalan. Varmt välkomna!

Tova Olsson ws

Myt, mantra & meditation
en workshop om gudomar i yogafilosofin med Tova Olsson

Yogans filosofiska värld är full av myter om gudar och gudinnor, som ibland beskrivs som arketyper eller visdomskvalitéer. Den 7 november kommer yogaläraren och religionsvetaren Tova Olsson till oss för en filosofisk sagostund om övermänskliga begåvningar och färgstarka karaktärer som kan kännas långt bort men faktiskt är närmare än vi tror. Hur har myten relevans för vår vardag och hur väcker vi våra egna slumrande superkrafter och visdomskvalitéer? Tillsammans med Tova kommer vi utforska hur berömda mytologiska personligheter som Ganesha och Hanuman relaterar till vår yogapraktik. Det blir föreläsning, berättande och chanting i två sittningar, med en paus emellan. Både nybörjare och vana utövare är varmt välkomna.

Lördag 7/11

14.00 – 17.00

Pris: 650 kr

Reducerat pris: 550 SEK (gäller dig som har periodkort, är student eller långtidssjukskriven)

Boka här!

 


Om Tova Olsson

Tova Olsson är religionsvetare, specialiserad inom yoga och tantra och har undervisat yoga i 15 år. Hennes gedigna intresse för filosofi och mytologi och förmåga att förmedla den på ett tillgängligt vis kännetecknar all hennes undervisning. Till några av hennes mest betydande lärare räknar hon Sally Kempton, Tara Judelle och Sianna Sherman.

Hathadagsretreat

Hathayoga dagsretreat

Välkomna på retreatdag  – en heldag traditionell hathayoga i tystnad. Det blir en stillsam yoga med rörelse (asana), medveten andning (pranayama) och meditation. 

Rörelserna kan vara fysiskt utmanande, men är upplagda på ett sådant vis att de syftar till att lugna och stabilisera både kroppen och sinnet. Det är en avstressande form av yoga och det är enkelt att själv anpassa graden av den fysiska utmaningen. Positionerna hålls under flera andetag och fokus ligger mer på statisk hållning och stabilitet, än på dynamik och flexibilitet. Vi kommer även beröra yogans filosofi och mantra.

Mat ingår ej. Det finns tallrikar och bestick på Shalan för den som vill äta på plats. Vi har dock ingen mikrovågsugn. Däremot finns det te att förse sig av under dagen.

Preliminärt schema
08.00 – 09.00 asana
09.00 – 09.30 frukostpaus
09.30 – 09.45 filosofi
09.45 – 11.30 asana och pranayama
11.30 – 12.00 meditation
12.00 – 13.30 lunchpaus
13.30 – 14.00 yoga nidra
14.00 – 15.15 asana
15.15 – 16.15 pranayama och meditation
16.15 – 16.30 avslut

Lördag 21/11

08.00 – 16.30

Lärare: Bodil & Klara

Pris: 750 kr

Reducerat pris: 600 SEK (gäller dig som har periodkort, är student eller långtidssjukskriven)

Boka här!

Yinyoga workshop

Fullbokad!

Restore & Nourish
Workshop i yinyoga och energilära med Victoria Åkerström

Ofta förknippar vi återhämtning med att varva ned och slappna av. Det är viktiga aspekter, men bara en del av ekvationen. I denna workshop kommer vi dyka in i yinyogans energilära och använda övningar som utgår från femelementsteori och läran om yin och yang, såväl som yogans prana vayus. Tillsammans hjälper övningarna till att kultivera och ombalansera energiflödet på alla plan för djupgående och mångfacetterad återhämtning.

Restore

Under första delen fokuserar vi på vattnets element (njurens och urinblåsans meridianer) för att aktivera det parasympatiska nervsystemet, stilla sinnet och stimulera jing (livskraft).

Nourish

I del två fokuserar vi på att frigöra och ombalansera andningen samt att förbättra förmågan att fylla på med energi och kraft utifrån.

3 oktober

Schema:
09:30-11:15 Del I: Restore
11:15-11:30 Fikapaus
11:30-13:30 Del II: Nourish

Pris: 700 SEK
Reducerat pris: 600 SEK (gäller dig som har periodkort, är student eller långtidssjukskriven)

Boka här!

Denna workshop passar alla nivåer men grundkunskaper i yinyoga är en stor fördel. Yinyogalärare som vill fördjupa sig och hämta inspiration är också varmt välkomna.

Victoria ÅkerströmOm Victoria Åkerström

Victoria har mer än 20 års erfarenhet av yoga i ett flertal olika former. Idag undervisar hon främst utbildningar och fördjupningskurser i yinyoga, terapeutisk yoga samt hathayoga. Victoria har en förkärlek till energilära och hur man kan integrera den i yogapraktiken för att skapa förändring inifrån och ut. Hon använder både femelementsteori (den kinesiska/daoistiska modellen) samt hathayogans tantra i sin undervisning. Läs mer om henne på www.inspiredyoga.se