Shalan erbjuder retreats & workshops som syftar till fördjupad praktik. Både i stadsmiljö och på kursgårdar i lugnare omgivningar. Vissa retreat är helt i tystnad, medan andra har perioder av tystnad. Många av våra workshops hålls av gästlärare som kan dela intressanta perspektiv och kompetens vi inte har i vår lärargrupp på Shalan. Varmt välkomna!

Yinyoga

Retreatdag Yin

Långsamhetens lov: en dag i stillhetens, tystnadens och mjukhetens tecken

Äntligen är det dags för en ny retreatdag med Yinyoga och meditation. Vi gör Yinyoga, Yoga Nidra och sittande meditation. Deltagarna utövar ädel tystnad under dagen och guidas av Pake, som också håller ett Dharmatal.

Datum: lördag 18 mars

Tid: kl 9.00-16.00

Lärare: Pake

Pris: 900 SEK – boka här!

Zen-retreat i Valinge 12 -16 april

Under 4 dagar möts vi i Valinge för ett tyst Zen-retreat.

Vi kommer växla mellan guidade meditationer och meditation i tystnad, till guidade övningar i yoga, Council Circle (meditation som tal och lyssnande) och dharmatal.

Deltagarna är i ädel tystnad under hela retreatet, förutom vid enskilda samtal med läraren om så önskas, samt vid delande i Council Circle.

För att både träna oss i meditation i vår vardag och för att hålla nere kostnaderna, så kommer alla deltagare att ha ansvar för en måltid under detta retreat, samu – arbete som meditation.

Kostnad för frukost och rum tillkommer – 200 kr/dygn och betalas till Valinge Retreatgård.

Datum: 12 april till 16 april
Tid: start onsdag kl 18.00, slut söndag kl 16.00
Lärare: Pake
Pris: 2100 kr – boka här!

 

Läs våra bokningsvillkor här!

 

Asana och mytologi – berättelserna bakom yogapositionerna

Har du någonsin funderat kring yogapositionernas namn och symboliken kring dem?

I den här workshopen kommer Tova Olsson leda oss in i både välbekanta och mindre berömda yogapositioner, utifrån berättelserna som ligger till grund för dem. Vem var egentligen krigaren Virabhadra, varför associeras spagat med apguden Hanuman och hur fick den vise Ashtavakra en så utmanande armbalans uppkallad efter sig?

Genom en kombination av mytologiskt berättande, rörelse och mantra tas deltagarna på en djup resa in i den yogiska traditionens fascinerande värld. Du kommer aldrig att se på din yogamatta eller dina asanas på samma vis igen!

Alla nivåer av deltagare är varmt välkomna.

Datum: lördag 11 mars kl 10.00-16.00

Lärare: Tova Olsson

Pris: 900 SEK boka här!

Läs våra bokningsvillkor här!