Shalan erbjuder retreats & workshops som syftar till fördjupad praktik. Både i stadsmiljö och på kursgårdar i lugnare omgivningar. Vissa retreat är helt i tystnad, medan andra har perioder av tystnad. Många av våra workshops hålls av gästlärare som kan dela intressanta perspektiv och kompetens vi inte har i vår lärargrupp på Shalan. Varmt välkomna!

Yinyoga

Retreatdag i Yinyoga

En hel dag med yinyoga, yoga nidra , pranayama och meditation  i tystnad. Vi bjuder in till långsamhet, återhämtning och klarhet. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av yoga eller meditation för att vara med. Övningarna kommer att guidas av lärare och det finns möjligheter till individuell anpassning.

Preliminärt schema:

9-10.30 Yinyoga

10.30-12 Pranayama, meditation dharma tal

13.15-13.45 Yoga Nidra

13.45-14.15 Pranayama, Meditation

14.15-16.00 Yinyoga avslut

Lördag: kl 25/9 kl 9-16

Lärare:  Pake

Delta på plats: 800 SEK – FULLBOKAT!

Läs våra bokningsvillkor här!

Anatomi och yoga

Välkommen på en workshop med osteopaten Filippa Beijer om grundläggande anatomi, som kan vara relevant för vår asana praktik. Syftet är att ge oss en förståelse om hur vi kan praktisera långsiktigt och skadefritt.

Vi kommer att kika på axlarnas, höfternas och knäets strukturer, olika typer av viktbäring, sitt-tekniker samt vilken roll nervsystemet spelar och hur vi kan stötta det para -sympatiska systemet.

Det kommer även finnas utrymme för att titta på specifika ”case” som kan vara relevanta för de flesta yogis. Är du intresserad av anatomi och vill lära dig mer om hur du kan förebygga skador samt öka din förståelse om hur din fysiska kropp fungerar, så är det en workshop för dig.

Lördag 13 november 10.00-14.00

Lärare: Filippa Beijer

Pris: 550 SEK – till bokning!

Läs våra bokningsvillkor här!

 

 

Stadsretreat

Heldagsretreat Ashtangayoga

En När hösten kommer tillbaka med en mer nedtrappande energi, så bjuder vi in till en retreatdag. Vi kommer att utforska hur livet med sina cykler påverkar oss och vår praktik – och hur vi kan använda vår praktik för att vara mer inkännande och i samklang med livets, kroppens och naturens skiftningar.

Det blir en dag som börjar i ädel tystnad med mysoreklass, pranayama, meditation och dharmatal. Vi kommer också att göra Yoga Nidra och sedan avsluta dagen med en workshopliknande del kring asana där vi försiktigt bryter tystanden.

Mat ingår ej i priset.

Preliminärt schema

9.00-11.00 Mysoreklass

11.00-11.30 Frukost

11.30-13.00 Pranayama, meditation, dharmatal

13.00-14.15 Lunch

14.15-15.00 Yoga Nidra

15.00-17.00 Workshop, avslut

Lördag 23 oktober 9.00-17.00

Lärare: Carolina & Pake

Pris: 900 SEK boka här

Pris rabatt (studenter, pensionär, autogiro): 750 SEK boka här

Läs våra bokningsvillkor här!

Hatha2

Vetenskap och yoga

Denna workshop baseras på det vetenskapen visar i form av vetenskap och studier kring yogans mekanismer. Yoga enligt vetenskapen sägs bestå av tre komponenter; kropp, andning och sinne. Dessa tre komponenter inkluderas alltid i yoga, men alla individer behöver olika mängd av varje komponent. Yoga-utövandet (positioner, andning, koncentration, avslappning) påverkar vår fysiska förmåga, vår förmåga till psykisk självreglering och vår inre medvetenhet. Dessa tre komponenter leder till det vi i vår vardag ofta upplever som positiva förändringar till följd av vårt utövande av yoga gällande vår fysiska hälsa, vår mentala hälsa, våra beteenden och vår generella prestationsförmåga. Workshopen innehåller både teori och praktik.

Sara Bergström har flertalet gedigna yogalärarutbildningar med sig, bland annat yogaträning som kompletterande behandling vid olika sjukdomstillstånd 7,5 hp från Karolinska Institutet. Till vardags är Sara yogalärare på Yoga Stenungsund och använder också Hathayoga i sitt yrke som arbetsterapeut på Närhälsan Rehabmottagning.

Lördag 2 oktober 10.00-13.00

Lärare: Sara Bergström

Pris: 450 SEK – till bokning!