Shalan erbjuder retreats & workshops som syftar till fördjupad praktik. Både i stadsmiljö och på kursgårdar i lugnare omgivningar. Vissa retreat är helt i tystnad, medan andra har perioder av tystnad. Många av våra workshops hålls av gästlärare som kan dela intressanta perspektiv och kompetens vi inte har i vår lärargrupp på Shalan. Varmt välkomna!

 

Stadsretreat på Shalan – stillhet och rörelse

En helgretreat i tystnad där vi utforskar stillhet och rörelse som meditation. Vi vill bjuda in till en helg av sammanhållen praktik, där vi  kan fördjupa vårt utövande.

Preliminärt schema
Fredag 30/7

15-19 Välkomna, Ledd Ashtangayoga+mysoreklass, Yoga Nidra

Lördag 31/7

8-10 Mysoreklass
10.30-12.30 Pranayama, meditation, dharmatal
14-17  Meditation, Yinyoga
18.30-20 Meditation, Yoga Nidra 

Söndag 1/8

9-11 Mysoreklass

11.30-14 Meditation, dharmatal, Yinyoga, avslut

Fredag 30/7 kl 15 – söndag 1/8 kl 14

Lärare: Carolina & Pake

Delta på plats: 2.100 SEK boka här

Delta online: 1.400 SEK boka här

Läs våra bokningsvillkor här!

Ashtangayoga nivå 2

Bakåtböjningar i Ashtangayoga

En workshop som ger dig tekniker som skapar förutsättningar att gå djupare i din vardags praktik. Vi kommer kika på förberedande stretchrörelser och medvetandegöra vart de redan finns inbyggt i Ashtanga vinyasa yoga. Fokus kommer att vara på kroppens längre kedjor snarare än än gå in i vår svagaste länk som tenderar att vara vår korsrygg och handleder. 

Du kommer förhoppningsvis bli medveten om vart du har just dina begränsningar. Det kan hjälpa dig att på ett intelligent sätt använda dina asanas för att stärka upp hela kedjan som behöver vara fri från blockeringar om du ska lyckas göra bakåtböjningar utan att begå våld på dig själv. 

Min intention med workshopen är att din kropp kan börja få de terapeutiska fördelarna som finns med bakåtböjningar vart du än befinner dig i Ashtangasystemet.

Lördag 18 september 10.00-14.00

Lärare: Sandra Ferm

Pris: 550 SEK – möjlighet att boka inom kort!

Läs våra bokningsvillkor här!

 

radikalt ickevetande

Heldagsretreat Icke-vetande

En heldag där vi tillsammans undersöker varandets ickedualistiska natur. Med hjälp av guidad meditation, tystnad, samtal och olika övningar kommer vi att utforska upplevelsen av att det inte går att finna någon som hör, ser, tänker, känner eller upplever något. Vi betraktar hur alla sensationer framträder av sig själva, ogreppbara och förunderliga.

Lördag 4 september 10.00-14.00

Lärare: Krister Trangius

Pris: 900 SEK boka här

Pris rabatt (studenter, pensionär, autogiro): 750 SEK boka här

Läs våra bokningsvillkor här!