Att ibland ge sig själv en period av mer intensiv praktik, där alla andra måsten och åtaganden läggs åt sidan kan vara väldigt värdefullt. Det är en möjlighet för dig att komma hem till stillhet och vänlighet och landa in i din egen kropp. Oavsett vilken praktik du har, så ger ett retreat dig en möjlighet att fördjupa det du gör i vardagen.

Shalan erbjuder både retreat i stadsmiljö med övernattning och mat på egen hand, samt retreat på kursgårdar i lugnare omgivningar där sovplats och mat ingår. Vissa retreat är helt i tystnad, medan andra har perioder av tystnad och mer workshop-liknande upplägg.

Stadsretreat

Stadsretreat på Shalan 10-12 juli

”Medkänsla och reflektion i en svår tid”
Vi lever i en orolig tid som inneburit stora förändringar för många av oss. Att ge sig själv tid till medkänsla och reflektion med hjälp av yoga och meditation kan vara en stor hjälp i sådana omständigheter.

Andra helgen i juli, mitt i sommaren och mitt i staden, bjuder vi in till ett Stadsretreat på Shalan. Det är ett retreat i tystnad för dig som deltagare med erfarna lärare som guidar dig igenom blandade pass av Ashtangayoga, yinyoga och meditation. Det blir Dharmatal kring temat för detta retreat och med anknytning till vår praktik.

Under detta Stadsretreat så sover du som deltagare hemma eller fixar boende på stan om du är tillrest och ordnar även med egen mat. Du kan ha med dig sallad eller liknande för lunch och middag om du vill eller gå ut på något av alla trevliga ställen i närheten av Shalan för att äta på pauserna.

Ett retreat är en möjlighet att verkligen dyka in i formell praktik under en eller flera dagar då vi går från den ena övningen till den andra.
På ett stadsretreat gör vi skillnaden mellan retreat och vardag mindre genom att vi går hem och sover, går ut och äter och befinner oss i en vardagligare miljö än ett retreat långt ut på landet, vilket förhoppningsvis spiller över på vardagsliv och praktiken resten av året.
Det är också en lite mildare form då vi kan pausa från retreat och andra på nätter och under rasterna.

Anpassning pga Corona: Retreatet kommer utifrån rådande restriktioner och rekommendationer att genomföras som planerat. Vid behov kommer vi att erbjuda deltagande online, om någon som anmält sig inte kan eller vill delta på plats. Skulle Shalan tvingas att stänga under perioden kommer retreatet att genomföras helt online.

Datum: 10 – 12 juli

Tid:  Fre kl 15-20.30, lör kl 07.30 – 20.30, sön kl 7.30-13

Lärare: Pake & Olle

Pris ordinarie: 1500 kr

Rabatterat pris*: 1300 kr

*Rabatten gäller för dig med periodkort 3-, 6- eller 12 månader autogiro, samt för pensionärer, långtidssjukskrivna (min 3 mån), studenter med giltigt Mecenatkort samt ungdomar 13-18 år.

Till bokning

Hatha retreatdag

Hathayoga dagsretreat

Välkomna på retreatdag  – en heldag traditionell hathayoga i tystnad. Det blir en stillsam yoga med rörelse (asana), medveten andning (pranayama) och meditation. 

Rörelserna kan vara fysiskt utmanande, men är upplagda på ett sådant vis att de syftar till att lugna och stabilisera både kroppen och sinnet. Det är en avstressande form av yoga och det är enkelt att själv anpassa graden av den fysiska utmaningen. Positionerna hålls under flera andetag och fokus ligger mer på statisk hållning och stabilitet, än på dynamik och flexibilitet. Vi kommer även beröra yogans filosofi och mantra.

Preliminärt schema
08.00-09.00 asana
09.00-09.30 frukostpaus
09.30-09.45 filosofi
09.45-11.30 asana och pranayama
11.30-12.00 meditation
12.30-13.30 lunchpaus
14.30-15.30 asana och pranayama
15.30-16.30 meditation och avslut

Datum: Lördag 26/9 eller lördag 21/11

Tid:  08.00 – 16.30

Lärare: Bodil & Klara

Pris ordinarie: 750 kr

Pris för studenter & dig med periodskort (3-, 6- eller 12 månader): 600 kr

 

Till bokning