På Shalan har vi en meditationsklass i veckan på tisdagar, samt varannan vecka på söndag morgon. Upplägget passar både dig som är nybörjare och dig med tidigare erfarenhet.

Vi börjar varje meditationspass med att recitera ”Bekännelseversen”, en buddhistisk vers:
”Alla mina oskickliga handlingar, av begynnelselös girighet, hat och okunnighet, utförda i kropp, tal och sinne, tar jag nu fullt ansvar för.” Meditationspassen avslutas med ”De 4 Bodhisattvalöftena”:

”Oräkneliga varelser åtar jag mig att befria, oändliga illusioner åtar jag mig att genomskåda, gränslösa Dharma åtar jag mig att praktisera, Buddhas ändlösa väg åtar jag mig att leva.”

Meditationsklasserna riktar sig till alla som praktiserar på Shalan, men också till dig som inte yogar här – kanske har du gått en kurs i mindfulness, i meditation eller annan yoga, eller så är du bara nyfiken på meditation i allmänhet. Oavsett vad är du varmt välkommen!

Upplägg

Varje vecka håller vi öppna klasser i meditation på tisdagar. Varannan söndag erbjuder vi en 30-minuters  sittande meditationsklass på Shalan, före Mysoreklassen. Dessa leds av Pake, delägare av Shalan som har över 20 års erfarenhet inom meditation och Mindfulness.
Meditationerna bygger på enklare andningsmeditation och/metta-meditationer och passar både dig som är nybörjare såväl som dig med tidigare erfarenhet. Kanske har du gått en kurs i Mindfulness eller annan meditation och letar efter en plats där du får stöd till att hålla i din praktik. För dig som utövar Ashtangayoga eller annan yoga är sittande meditation ett utmärkt komplement som också kan fördjupa förståelsen för det vi gör på mattan. Vanliga period-/krysskort gäller, men det finns också ett speciellt Meditation/Restorative-kort för dessa klasser – endast 500 kr/10 gånger. Så vill du spara dina vanliga krysskort så köp ett sådant 10-kort!

Meditationsklasserna kostar 90 kr för enskild klass om du inte har kort på Shalan.

  • kort introduktion 5 min

  • sittande meditation 25 min

Öppna meditationsklasser hösten 2020

Meditationskuddar i olika storlekar, träpallar och stolar finns att låna. Tänk på att klassen börjar på utsatt tid – kom en stund innan så att du hinner ordna din plats innan vi sätter igång.

Tisdagar: kl 17-17.25

Torsdagar: kl 16.30-16.55.00

Pris: 90 kr för enskild meditationsklass om du inte har kort. 50 kr/klass om du har klippkort för Meditation/pranayama. Gratis om du har något av övriga kort.