Upplägget passar både dig som är nybörjare och dig med tidigare erfarenhet.

Vi börjar varje meditationspass med att recitera ”Bekännelseversen”, en buddhistisk vers:
”Alla mina oskickliga handlingar, av begynnelselös girighet, hat och okunnighet, utförda i kropp, tal och sinne, tar jag nu fullt ansvar för.” Meditationspassen avslutas med ”De 4 Bodhisattvalöftena”:

”Oräkneliga varelser åtar jag mig att befria, oändliga illusioner åtar jag mig att genomskåda, gränslösa Dharma åtar jag mig att praktisera, Buddhas ändlösa väg åtar jag mig att leva.”

Meditationsklasserna riktar sig till alla som praktiserar på Shalan, men också till dig som inte yogar här – kanske har du gått en kurs i mindfulness, i meditation eller annan yoga, eller så är du bara nyfiken på meditation i allmänhet. Oavsett vad är du varmt välkommen!

Upplägg

Meditationerna bygger på enklare andningsmeditation och/metta-meditationer och passar både dig som är nybörjare såväl som dig med tidigare erfarenhet. Kanske har du gått en kurs i Mindfulness eller annan meditation och letar efter en plats där du får stöd till att hålla i din praktik. För dig som utövar Ashtangayoga eller annan yoga är sittande meditation ett utmärkt komplement som också kan fördjupa förståelsen för det vi gör på mattan. Vanliga period-/krysskort gäller, men det finns också ett speciellt Meditation/Restorative-kort för dessa klasser – endast 500 kr/10 gånger. Så vill du spara dina vanliga krysskort så köp ett sådant 10-kort!

Meditationsklasserna kostar 90 kr för enskild klass om du inte har kort på Shalan.

  • kort introduktion 5 min

  • sittande meditation 25 min

Öppna meditationsklasser

Meditationskuddar i olika storlekar, träpallar och stolar finns att låna. Tänk på att klassen börjar på utsatt tid – kom en stund innan så att du hinner ordna din plats innan vi sätter igång.

Tisdagar: kl 16.30-16.55

Torsdagar: kl 16.30-16.55

Pris: Gratis under våren 2021