Yoga Nidrā betyder ordagrant ”yogisk sömn” och är en meditativ metod där vi tillåter den fysiska kroppen att vila med hjälp av guidning till en djup avslappning, även om vi förblir vakna i sinnet. Det är också nära kopplat till den 5:e av Ashtangayogans delar – Pratyāhāra – där vi drar sinnena inåt och får kontakt med det lugn och den stillhet som alltid finns här.

Upplägg

Denna sommarkurs ges endast online via Zoom. Deltagarena har möjlighet att ställa frågor och dela med sig av sina erfarenheter.

På den här 4v-kursen kommer du få en möjlighet att landa i djup avslappning och balansera kroppens energisystem. Det är en chans för dig som är nyfiken på denna yogametod, eller känner att du har en obalans i din energinivå, upplever stress, ångest eller har sömnproblem. Oavsett är detta en yogaform som du kan göra oavsett skador, energinivå eller tidigare erfarenhet.
Yoga Nidrā utförs oftast liggande i stillhet och vi sätter en intention, flyttar uppmärksamheten i kroppen, andningen, samt använder oss av mantran och visualiseringar för att påverka energikroppen och inte bara den fysiska kroppen.
Forskning har visat att metoden har en positiv inverkan på sänkta stressnivåer i kroppen och ökad mängd dopamin. En spännande form för alla, men även för dig med utmattning som blir för påverkad av fysisk yoga.

4 veckors kurs i Yoga Nidrā Online – Sommaren 2020

Datum: 1 juli – 22 juli

Tid: Onsdagar kl 19.15-20.45

Lärare: Pake

Pris: ordinarie 750 kr

Pris för studenter och dig med periodskort (3-, 6- eller 12 månader): 600 kr

Till bokning