Yin 1

Yinyoga nivå 1

Under kursen läggs tonvikt vid att presentera olika ställningar. Vi håller ställningarna längre än i andra former av yoga, men under denna kurs så börjar vi lugnt för att vänja våra kroppar. Vi kommer också att gå in på grundprinciperna för yinyoga som metod.
Guidningen riktar sig mycket mot att stilla sinnet, men också till att balansera energier i kroppen och kunna mjukna in i ställningar. Detta för att en viktig fysisk aspekt av yinyoga är att vi arbetar mer med fascian (bindväven) än med muskler. Vi går aldrig till ytterlägen i kroppen utan söker vår ”balanserade kant”.
Detta är en bra introduktion till yoga för dig som är ny, men också en utmaning och hjälp till dig som annars praktiserar mer dynamisk yoga. Här möter vi grunderna i yinyoga och går igenom olika sekvenser för att stimulera bindväv, leder och muskler.
Guidningarna utgår från filosofin bakom yinyoga (som är djupt inspirerad av kinesisk läkekonst och energilära, samt daoism) och buddhistisk filosofi och meditationsövningar. Vi använder oss av olika andningstekniker, visualiseringsövningar och kroppslig närvaro.

Torsdagar kl 19.15-20.45

20 april – 8 juni (upphåll Kristi Himmelsfärdsdag 18 maj)

Lärare: Pake

Pris: 1.800 SEK  – boka här!

 

Restorative Yoga

Restorative Yoga, denna underbara yogaform där vi på djupet får återhämtning och läkning, både mentalt, själsligt och kroppsligt.
Vi vilar i sköna positioner mellan 12-20 minuter och med hjälp av filtar, bolster och klossar bygger vi upp positionerna så att hela kroppen får vila och stöd. Vi använder oss av tyngre kuddar att placera på olika delar av kroppen för att få extra effekt. Detta gör att vi på ett undermedvetet plan känner oss trygga och kroppen vågar slappna av lite extra.
Vi låter kroppen koppla ur vårt sympatiska nervsystem och koppla på vårt parasympatiska nervsystem. Systemet som ger lugn och ro, stillar ett stressat sinne. En oerhört skön och vilsam stund.

Att bara få vara en stund i stillhet, få bli inbäddad, att ha tillit till det som är just nu.
Att låta kroppen och sinnet få återhämtning på djupet, att få läka, stärka vårt immunsystem, minska stress, låta nervsystemet komma i balans, låta hjärnan få vila från intryck.

Klassen avslutas med en lätt huvudmassage med eterisk lavendelolja.

Efter en restorativeklass känner du dig ofta väldigt lugn och avslappnad. Ha på dig mjuka, sköna kläder, ta gärna med någon varmare tröja eller kofta och strumpor, då man kan bli lite frusen när man ligger stilla länge och slappnar av på djupet.

Tisdagar 19.15-21.15

31 januari – 21 februari

Lärare: Annika Valton

Pris: 950 SEK – boka här!

Intro Yinyoga

Välkommen på en introduktion över två tillfällen till Yinyoga. Detta är en mycket lugn och mjuk form av yoga, som både kan hjälpa dig att hitta mer rörlighet i kroppen, samt upptäcka en stillhet i sinnet.

På dessa två tillfällen går vi igenom vad som utmärker Yinyoga och vissa grunder för att säkert kunna utöva denna form av yoga. Vi provar på några av de vanligare positionerna inom Yinyoga och avslutar med avslappning.

23 + 25 augusti

Tisdag + torsdag kl 19.15-20.45

Lärare: Pake

Pris: 500 SEK – boka här!

Anpassning till pandemin

För närvarande erbjuder vi bara 20 elever att ta del av undervisningen på plats i vår lokal. Om situationen ändras kan vi komma att öka detta antal. Skulle loken tvingas att stänga helt under perioden kommer kursen under denna period att genomföras online.