Yin 1

Yinyoga nivå 1

Under kursen läggs tonvikt vid att presentera olika ställningar. Vi håller ställningarna längre än i andra former av yoga, men under denna kurs så börjar vi lugnt för att vänja våra kroppar. Vi kommer också att gå in på grundprinciperna för yinyoga som metod.
Guidningen riktar sig mycket mot att stilla sinnet, men också till att balansera energier i kroppen och kunna mjukna in i ställningar. Detta för att en viktig fysisk aspekt av yinyoga är att vi arbetar mer med fascian (bindväven) än med muskler. Vi går aldrig till ytterlägen i kroppen utan söker vår ”balanserade kant”.
Detta är en bra introduktion till yoga för dig som är ny, men också en utmaning och hjälp till dig som annars praktiserar mer dynamisk yoga. Här möter vi grunderna i yinyoga och går igenom olika sekvenser för att stimulera bindväv, leder och muskler.
Guidningarna utgår från filosofin bakom yinyoga (som är djupt inspirerad av kinesisk läkekonst och energilära, samt daoism) och buddhistisk filosofi och meditationsövningar. Vi använder oss av olika andningstekniker, visualiseringsövningar och kroppslig närvaro.

Torsdagar kl 19.15-20.45

4 november – 16 december

Lärare: Pake

Pris plats i loken: 1.600 SEK  – boka här!

Pris online: 1.300 SEK  – snart uppe för bokning

 

onlineIntro Yinyoga

Yinyoga är en mjuk form av yoga som lägger stor vikt vid den meditativa aspekten av praktiken. Det instrueras tydligt och visas vid behov hur en ställning kan göras och det ges alltid utrymme för individuella variationer och modifikationer av ställningarna så att alla kan delta.
På den här kursen så läggs tonvikten vid att presentera några av de viktigaste ställningarna i yinyogan samt de mest grundläggande principerna. Detta intro passar dig som är nyfiken på yinyoga samt dig som vill komma igång med en lugn och mjuk form av yoga.

Intro till Yinyoga hålls över två tillfällen.

Onsdag och torsdag kl 19.15-20.45

25 augusti och 26 augusti

Lärare: Pake

Pris: 500 SEK till bokning

Anpassning till pandemin

För närvarande erbjuder vi bara 13 elever att ta del av undervisningen på plats i vår lokal. Om restriktionerna ändras kan vi komma att öka detta antal. Kursen (ej introduktioner) livestreamas också online och det går bra att delta på kursen online till ett billigare pris. Missade tillfällen kan tas igen på öppen klass online inom ramen för kursomgången. Skulle loken tvingas att stänga helt under perioden kommer kursen under denna period att genomföras online.