Yin 1

Yinyoga nivå 1

Under kursen läggs tonvikt vid att presentera olika ställningar. Vi håller ställningarna längre än i andra former av yoga, men under denna kurs så börjar vi lugnt för att vänja våra kroppar. Vi kommer också att gå in på grundprinciperna för yinyoga som metod.
Guidningen riktar sig mycket mot att stilla sinnet, men också till att balansera energier i kroppen och kunna mjukna in i ställningar. Detta för att en viktig fysisk aspekt av yinyoga är att vi arbetar mer med fascian (bindväven) än med muskler. Vi går aldrig till ytterlägen i kroppen utan söker vår ”balanserade kant”.
Detta är en bra introduktion till yoga för dig som är ny, men också en utmaning och hjälp till dig som annars praktiserar mer dynamisk yoga. Här möter vi grunderna i yinyoga och går igenom olika sekvenser för att stimulera bindväv, leder och muskler.
Guidningarna utgår från filosofin bakom yinyoga (som är djupt inspirerad av kinesisk läkekonst och energilära, samt daoism) och buddhistisk filosofi och meditationsövningar. Vi använder oss av olika andningstekniker, visualiseringsövningar och kroppslig närvaro.

Torsdagar kl 19.15-20.45

2 februari – 16 mars

Lärare: Pake

Pris: 1.600 SEK  – boka här!

 

De inre årstiderna – cykler och praktik

”En kurs i workshopformat med fyra träffar där du får möjlighet att utforska, få nya kunskaper och kanske en och annan ”AHA” med insikt kring din menscykel och de inre årstiderna.
Kunskaperna kring den inre cykeln är något som alltid återfunnits i de gamla traditionerna – så väl inom yogans systerkunskap Ayurveda.
Kursen är för dig som önskar leva mer i samklang med dina inre rytmer.

Vi kommer att fylla första timmen med teori & dialog kring ämnet.
Vi kommer att fritt röra oss mellan vetenskap & mystik där vi lär oss hur vi kan möta våra inre årstider på ett holistiskt hälsosamt sätt.

Under andra timmen fokuserar vi på kunskapen i praktiken. Vi kommer att utöva enkel yoga tillsammans med utgångspunkt i Yin, meditation och andra tekniker som du kan använda dig av under din menscykel.

Mellan träffarna uppmuntras du att reflektera & skriva ner kring din egen cykel (valfritt) samt integrera de tekniker vi använder vid träffarna.

Är du förbi menstruationscykeln och har trätt in i klimakteriet – Visdomens tid? Välkommen! Du behöver inte vara en blödande kvinna för att få utbyte av denna kurs.

Lärare för kursen är Johanna Dahlin som har en lång erfarenhet av Yoga & Ayurveda – med särskilt fokus på kvinnohälsan. Läs mer här!

Tisdagar 19.15-21.15

Nya datum kommer framöver!

Lärare: Johanna Dahlin

Pris: 950 SEK – boka här!

Intro Yinyoga

Välkommen på en introduktion över två tillfällen till Yinyoga. Detta är en mycket lugn och mjuk form av yoga, som både kan hjälpa dig att hitta mer rörlighet i kroppen, samt upptäcka en stillhet i sinnet.

På dessa två tillfällen går vi igenom vad som utmärker Yinyoga och vissa grunder för att säkert kunna utöva denna form av yoga. Vi provar på några av de vanligare positionerna inom Yinyoga och avslutar med avslappning.

23 + 25 augusti

Tisdag + torsdag kl 19.15-20.45

Lärare: Pake

Pris: 500 SEK – boka här!

Anpassning till pandemin

För närvarande erbjuder vi bara 20 elever att ta del av undervisningen på plats i vår lokal. Om situationen ändras kan vi komma att öka detta antal. Skulle loken tvingas att stänga helt under perioden kommer kursen under denna period att genomföras online.