• Temaklasser

Våra temaklasser djupdyker i olika spännande delar av vår praktik. Här finns utrymme att ägna lite mer tid åt t ex tekniska aspekter av vår yoga praktik, titta mer på detaljer i specifika ställningar, eller få mer input kring andningen eller den meditativa attityden till praktiken.

Former och principer i stående ställningar…

Ashtangayogans stående ställningar är tillsammans med solhälsningarna och dom avslutande ställningarna dom samma, oavsett vilken asana serie vi praktiserar.
Dessa ställningar anses traditionellt vara grundande och utgör fundamentet för resten av vår praktik. Samtidigt är dom komplexa och du är inte ensam om att tycka att vissa av dom är svåra och ibland förvirrande!
Har du någonsin funderat på om du gör dom på “rätt” sätt?
Eller varför det ibland är så svårt och frustrerande att hitta balans i dom??
På den här temaklassen tittar vi lekfullt närmare på några av dessa ställningarnas form och vilka principer vi bör ha med oss för att hitta en så anatomiskt hälsosam och välgörande “linjering” som möjligt i vårt utförande.
Med hjälp av grundläggande anatomi och biomekanik undersöker vi ställningarnas former, och lär oss mer om dom leder och muskler i kroppen som stimuleras och belastas, och hur vi kan göra dom på ett hållbart sätt,, utan att riskera slitage eller skador.
Den här klassen är öppen för alla, oavsett tidigare erfarenhet.

Tid: Onsdag 22 januari 19.15 – ca 20.45

Pris: ordinarie: 400 kr

Pris för student och dig med 3-, 6- el 12-mån kort: 300 kr

Lärare: Olle

Till bokning

 

 

 

Sūryanamaskāra revisited…

Handen på hjärtat – vad tycker du egentligen om Solhälsningarna? Några av oss älskar dom, men visst – du är inte ensam om du då och då känner lite motstånd och mest av allt upplever dom som en ”transportsträcka” inför den ”verkliga yogan”. Så…vad göra? Tanken på att släppa den strikta Ashtanganyogan och börja med någon annan yogaform där solhälsningarna inte är så många eller åtminstone inte ligger precis i början av passet har slagit dig. Men så gillar du ju Ashtangan ändå. Lösningen är nära – kom och bli vän med fienden!

Tid: Denna klassen är inte inplanerad för närvarande!

Pris: ordinarie: 400 kr

Pris för student och dig med 3-, 6- el 12-mån kort: 300 kr

Lärare: Olle

Till bokning

 

Śirṣāsana: Huvudståendet

Śirṣāsana, eller huvudståendet kallas ofta för “kungen av ställningarna”, och den kan vara både rolig och utmanande, men kanske också kännas långt borta och lite läskig. På denna temaklassen lär vi oss hur vi kan närma oss denna ställning successivt och bygga ett starkt fundament för den så att vi kan få tillgång till alla dess positiva effekter. Under klassen kommer vi titta närmare på viktiga anatomiska och biomekaniska principer, men också på en mängd olika variationer för alla nivåer, så att huvudståendet kan göras säkert och utan risk för skador.

Tid: Denna klassen är inte inplanerad för närvarande!

Pris: ordinarie: 400 kr

Pris för student och dig med 3-, 6- el 12-mån kort: 300 kr

Lärare: Olle

Till bokning