Meditation & Pranayama

Meditation är den sjunde av Ashtangayogans åtta delar (Dhyana) och pranayama den fjärde. Det handlar om att balansera energin och stilla sinnet så att vi kan se världen, och oss själva, klart. På så sätt kan vi vakna upp till vårt Sanna Jag och bli fria från lidande (dukkha). 

 

Meditation Nivå 1 4v-kurs

En 4v-kurs för dig som vill komma igång med meditation.
Vi går igenom sittställningar, grunderna för vad meditation är och hur vi kan praktisera meditation. Vid varje tillfälle provar vi någon huvudmeditation och utforskar också hur meditation kan föras med in i vardagslivet.

Kursen passar både för dig som är helt ny till meditation, eller dig som mest har praktiserat meditation i form av asanapraktik i yoga.

Tisdagar kl 19.15 – 20.45

Nya datum kommer till hösten 2022

Lärare: Pake

Pris: 950 SEK

Rabatterat pris: 800 SEK

Meditation Nivå 2 4v-kurs

På denna meditationskurs utforskar vi fler aspekter och övningar på sittande meditation. Teman som tas upp är grundläggande existensiella frågor, döden, villkorslös kärleksfullhet och medkänsla osv.

Du bör ha erfarenhet av meditation likvärdig Meditation Nivå 1, dvs känna till grundläggande kännedom om vad meditation är, varför och hur vi kan göra det.

Tisdagar 19.15-20.45

Nya datum kommer hösten 2022

Lärare: Pake

Pris: 950 SEK

Reducerat pris: 800 SEK

 

 

 

Pranayama

Pranayama 4v-kurs

Utforska den fjärde delen av ashtangayoga, pranayama, under fyra veckor. Pranayama är olika andningsövningar där vi kontrollerar andningen på olika vis för att förena inanding och utandning, rensa ut olika blockeringar i vår andning och få uppleva ett fullkomligt fritt andetag.

Under denna kurs så provar vi några olika pranayama och deltagarna bör göra dom några gånger mellan kurstillfällena för att få mest ut av kursen.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av pranayama för att delta, bara en nyfikenhet och intresse för att arbeta med ditt andetag som en meditations-/yogaövning i sig.

Tisdagar kl 19.15-20.45

31 maj – 21 juni

Lärare: Pake

Pris: 950 SEK – boka här!

Pris rabatt: 800 SEK – boka här!

Anpassning till pandemin

För närvarande erbjuder vi bara 17 elever att ta del av undervisningen på plats i vår lokal. Om restriktionerna ändras kan vi komma att öka detta antal. Kurserna (ej introduktioner) livestreamas också online och det går bra att delta på kursen online till ett billigare pris. Missade tillfällen kan tas igen på öppen klass online inom ramen för kursomgången. Skulle loken tvingas att stänga helt under perioden kommer kursen under denna period att genomföras online.