Meditation & Pranayama

Meditation är den sjunde av Ashtangayogans åtta delar (Dhyana) och pranayama den fjärde. Det handlar om att balansera energin och stilla sinnet så att vi kan se världen, och oss själva, klart. På så sätt kan vi vakna upp till vårt Sanna Jag och bli fria från lidande (dukkha). 

Hathadagsretreat

Bhagavad Gita 4v-kurs

Den indiska idèvärlden utgörs av ett stort spektra vägar och mål. Dem två stora eposberättelserna Ramayana och Mahabharata utgör kosmiska draman vilka gestaltar livets komplexitet och en dynamik mellan gudar,människor och andra levande varelser. Dessa berättelser utgör en stomme i den svårbegripliga och rika filosofiska skatt vilken den indiska idèvärlden innehåller.

Under fyra föreläsningar kommer jag introducera till dessa stora berättelser samt ägna en av föreläsningarna till kapitlet Bhagavad gita ur Mahabharataeposet. Föresläsningarna vänder sig både till er som ej tidigare stiftat bekantskap med den indiska tankevärlden och till er som vill fördjupa er.

31 oktober – 21 november

Söndagar kl 16.30 – 18.00

Lärare: Alexander Wessman

Pris: plats i lokalen 950 SEK – boka här!

Reducerat pris: plats i lokalen 800 SEK – boka här!

Tonen i praktikenTonen i praktiken

Hur vi praktiserar är kanske viktigare än vad vi praktiserar? Under kursen närmar vi oss det som inom yoga och buddhism kallas Brahma Viharas – de himmelska sinnestillstånden: kärleksfullhet, medkänsla, glädje och sinnesbalans. Denna kurs fokuserar på hur vi kan göra alla former av praktik till en meditation över kärleksfull vänlighet och medkänsla, men också på hur vi kan odla dessa attityder i vårt utövande, i våra vardagliga liv, mot oss själva och i andra relationer.

Tisdagar 19.15-20.45

28 september – 19 oktober

 

Lärare: Pake

Pris: 950 SEK – till bokning!

Reducerat pris: 800 SEK – till bokning!

 

 

Anpassning till pandemin

För närvarande erbjuder vi bara 13 elever att ta del av undervisningen på plats i vår lokal. Om restriktionerna ändras kan vi komma att öka detta antal. Kurserna (ej introduktioner) livestreamas också online och det går bra att delta på kursen online till ett billigare pris. Missade tillfällen kan tas igen på öppen klass online inom ramen för kursomgången. Skulle loken tvingas att stänga helt under perioden kommer kursen under denna period att genomföras online.