Hathayoga

 Det är en stillsam yoga, men som är utmanande för koncentration och fysik. Positionerna hålls under flera andetag och fokus ligger mer på statisk hållning och stabilitet, än på dynamik och flexibilitet. 

Målet med praktiken är att stilla sinnets rörelser, så att vi kan leva våra liv klarsynt. Klarsynthet underlättar inte bara i våra egna liv utan hjälper oss att leva mer solidariskt med varandra och jorden; vi tittar inte längre bort när vi ser andras lidande utan förstår att andras lidande angår oss och att vi alla delar ansvaret för att skapa förändring.

Hatha 1

Hathayoga Nivå 1

På nivå 1 introduceras grundläggande principer. Rörelserna kan vara fysiskt utmanande, men är upplagda på ett sådant vis att de syftar till att lugna och stabilisera både kroppen och sinnet. Det är en avstressande form av yoga och det är enkelt att själv anpassa graden av den fysiska utmaningen. Varje klass är formad kring ett tema, exempelvis vridningar, framåtfällningar, bakåtböjningar osv. Klassen avslutas med avslappning.

Varmt välkomna!

Ingen kurs våren 2022

 

Hatha intro

Hathayoga Nivå 2

På Nivå 2, som är en 4-veckors kurs, fördjupas de grundläggande principerna som introducerats på Nivå 1 och Nivå 1-2.
Rörelserna kan vara utmanande, men är upplagda på ett sådant vis att de syftar till att lugna och stabilisera både kroppen och sinnet.
Varje klass är formad kring ett tema, exempelvis vridningar, framåtfällningar, bakåtböjningar osv. Varje rörelse och ställning är anpassad enligt var och ens egen förmåga. Vi lägger mycket fokus på linjeringen och klassen avslutas med avslappning.
Kursen passar dig som har gått Nivå 1 eller Nivå 1-2, eller har likvärdig erfarenhet av yoga sedan tidigare.

Varmt välkomna!

Ingen kurs under våren 2022!

Gravidyoga

Att vara gravid kan innebära stora förändringar både i kropp och sinne, att yoga under graviditeten kan därför vara hjälpsamt både för dig själv och för ditt barn. Det kan hjälpa dig att slappna av, att anpassa dig till din nya kropp samt förbereda dig inför förlossningen genom att öva på att fokusera och andas medvetet. Yoga under graviditeten kan ge dig en möjlighet att komma ner i varv, att stanna upp, förebygga stress samt öka din energi.

Gravidyogan här hos oss är en mjuk form av hathayoga, där rörelserna kan vara fysiskt utmanande, men är upplagda på ett sådant vis att de syftar till att lugna och stabilisera både kroppen och sinnet. Det är enkelt att själv anpassa graden av den fysiska utmaningen genom att det instrueras tydligt och ges alltid utrymme för individuella variationer och modifikationer av ställningarna, så att gravida under alla olika delar av graviditeten kan delta. Vi använder oss även av olika andningsövningar och meditation. Klassen avslutas alltid med avslappning.

Onsdagar kl 15.30-16.45

Datum: 7 september – 5 oktober

Lärare: Carolina

Pris: 1.600 SEK – boka här!

Pris rabatt: 1.280 SEK – boka här!

Hatha1Hatha temakurs – Bakåtböjningar

Obs – inställd pga läraren är skadad!

Under 4 söndagar fördjupar vi vår förståelse av bakåtböjningar.

Klasserna är 90 minuter långa. Varje klass kommer att ha fokus på olika bakåtböjningar och är utformad enligt Iyengar Yoga metoden.

Denna kurs passar dig som har yogat i minst en termin.

Söndagar kl 16.30-18

Datum: 25 september – 16 oktober

Lärare: Margarida

Pris: 950 SEK – Inställd pga skada

 

Anpassning till pandemin

För närvarande erbjuder vi bara 20 elever att ta del av undervisningen på plats i vår lokal. Om situationen ändras kan vi komma att öka detta antal. Skulle loken tvingas att stänga helt under perioden kommer kursen under denna period att genomföras online.