Hathayoga

På shalan undervisas hathayoga på traditionellt vis. Det är en stillsam yoga med meditation och medveten andning, men som är utmanande för koncentration och fysik. Positionerna hålls under flera andetag och fokus ligger mer på statisk hållning och stabilitet, än på dynamik och flexibilitet. 

Målet med praktiken är att stilla sinnets rörelser, så att vi kan leva våra liv klarsynt. Klarsynthet underlättar inte bara i våra egna liv utan hjälper oss att leva mer solidariskt med varandra och jorden; vi tittar inte längre bort när vi ser andras lidande utan förstår att andras lidande angår oss och att vi alla delar ansvaret för att skapa förändring.

Upplägg

På nivå 1 introduceras hathayogans grundläggande principer, såsom rörelser, medveten andning, kroppslås och kortare meditation. Rörelserna kan vara fysiskt utmanande, men är upplagda på ett sådant vis att de syftar till att lugna och stabilisera både kroppen och sinnet. Det är en avstressande form av yoga och det är enkelt att själv anpassa graden av den fysiska utmaningen.

Vi pratar också om yogans idévärld och hur rörelserna vi gör hänger ihop med den.

Varmt välkomna!

 

Anpassning pga Corona: Kurserna kommer att genomföras som planerat, men vi har begränsat gruppstorlek mer än vanligt. Dessutom kommer vi att livestreama varje kurstillfälle om någon som anmält sig inte kan delta på plats. Skulle Shalan tvingas att stänga under perioden kommer kurstillfället under denna period att göras online.

Nivå 1

Tisdagar 17.30-19.00

3 november – 15 december till bokning

Lärare: Bodil

Pris: 1.600 (reducerat pris 1.450 kr*)

 

Missade gånger kan tas igen när som helst inom ramen för kursomgången på valfri öppen klass.

*Priset gäller för pensionärer, långtidssjukskrivna (min 3 mån), studenter med giltigt Mecenatkort samt ungdomar 13-18 år.