Hathayoga

 Det är en stillsam yoga, men som är utmanande för koncentration och fysik. Positionerna hålls under flera andetag och fokus ligger mer på statisk hållning och stabilitet, än på dynamik och flexibilitet. 

Målet med praktiken är att stilla sinnets rörelser, så att vi kan leva våra liv klarsynt. Klarsynthet underlättar inte bara i våra egna liv utan hjälper oss att leva mer solidariskt med varandra och jorden; vi tittar inte längre bort när vi ser andras lidande utan förstår att andras lidande angår oss och att vi alla delar ansvaret för att skapa förändring.

Hatha 1

Hathayoga Nivå 1

På nivå 1 introduceras grundläggande principer. Rörelserna kan vara fysiskt utmanande, men är upplagda på ett sådant vis att de syftar till att lugna och stabilisera både kroppen och sinnet. Det är en avstressande form av yoga och det är enkelt att själv anpassa graden av den fysiska utmaningen. Varje klass är formad kring ett tema, exempelvis vridningar, framåtfällningar, bakåtböjningar osv. Klassen avslutas med avslappning.

Varmt välkomna!

Ingen kurs hösten 2021

 

Hatha intro

Hathayoga Nivå 2

På Nivå 2, som är en 4-veckors kurs, fördjupas de grundläggande principerna som introducerats på Nivå 1 och Nivå 1-2.
Rörelserna kan vara utmanande, men är upplagda på ett sådant vis att de syftar till att lugna och stabilisera både kroppen och sinnet.
Varje klass är formad kring ett tema, exempelvis vridningar, framåtfällningar, bakåtböjningar osv. Varje rörelse och ställning är anpassad enligt var och ens egen förmåga. Vi lägger mycket fokus på linjeringen och klassen avslutas med avslappning.
Kursen passar dig som har gått Nivå 1 eller Nivå 1-2, eller har likvärdig erfarenhet av yoga sedan tidigare.

Varmt välkomna!

Söndagar kl 16.30-18.00

28 november – 19 december

Lärare: Margarida

Pris: 950 SEK till bokning

Rabatterat pris: 800 SEK till bokning

Anpassning till pandemin

För närvarande erbjuder vi bara 13 elever att ta del av undervisningen på plats i vår lokal. Om restriktionerna ändras kan vi komma att öka detta antal. Kurserna (ej introduktioner) livestreamas också online och det går bra att delta på kursen online till ett billigare pris. Missade tillfällen kan tas igen på öppen klass online inom ramen för kursomgången. Skulle loken tvingas att stänga helt under perioden kommer kursen under denna period att genomföras online.