just nu

PRANAYAMA - Nytt datum för start! 

Pranayaman på söndagarna börjar den 8 mars! Välkomna då och resten av terminen! 

Läs mer
______________

NÄSTA HELG-INTRO 7-8 MARS!

Platser kvar - läs mer
______________

KURSER 2015

Vi tar emot anmälningar till kursomgång 2! 

läs mer
______________

Meditation på Shalan i vår!

Löpande drop-in klasser för alla - Pake Hall leder söndagsmeditationer from januari!

läs mer
______________

temaklasser, workshops & retreats

temaklasser       workshops        retreats       gästlärare       artiklar mm

temaklasser

Smått och gott för alla nyfikna! Att komplettera vardagsutövandet med temaklasser som möjliggör djupdykningar i valda aspekter av yogan är ett utmärkt sätt att behålla inspirationen och komma vidare i yogan. Flera gånger per termin träffas vi och utforskar tillsammans - kom gärna med förslag och önskemål på nya teman!

Det är svårt att behålla nybörjarens sinne men desto lättare att falla in i gamla mönster och låta autopiloten köra igenom passet på mattan åt oss :) Var modig, testa nytt och ifrågasätt gammalt! Även vi som yogat mycket, duktigt och länge kan alltid lära mer genom att återkomma till utgångspunkterna. Om och om igen.

Ibland skriver vi en rekommendation på lämplig minsta erfarenhet för att vara med på klasserna - i yogan är inget hugget i sten, du kan alltid vara med om du hållit på mer än så och har du mindre erfarenhet men är nyfiken är du välkommen i alla fall.

workshops och fördjupningar

Workshops är ofta intensiva, varma och lite pirriga och ibland omtumlande, förvirrande och utmattande. Vilket är helt i sin ordning! Vi bjuder regelbundet in våra egna samt andra spännande lärare att bidra med sin kunskap och ge perspektiv på yogan. Flera av de lärare som gästat shalan är välkända namn i yogavärlden med lång och gedigen erfarenhet - missa inte chansen att möta dem här på hemmaplan!

Sedan en tid tillbaka arrangerar vi även workshops där undervisningen hålls av Olle tillsammans med inbjuden lärare. Dessa har blivit mycket uppskattade och inspirerande inte bara för deltagarna - för den som undervisar är det lika lätt som i alla andra sammanhang att följa bekväma mönster och välja det säkra före det osäkra. Vid gemensam undervisning händer en massa spännande som ibland utmanar vårt sätt att se och tänka om saker, det tror vi är nyttigt!

_____________________________________________________________________________________ 

28-30 augusti 2015

Weekend workshop with Michael Stone

Yoga & Meditation: Integrating Practices

Friday Night Talk: "Emptiness and Love: How Healing Happens"

Join Yoga & Buddhist teacher Michael Stone for an exploration of the Buddhist teachings on Emptiness. Usually emptiness is thought of as a "void" where nothing exists. Michael will explore how emptiness is actually a tool we can use to let go of old habits, create the conditions for forgiveness, and increase our ability to be intimate with ourselves and others. 

Drawing on eastern philosophy and western psychology this will be a practical, deep and uplifting evening of learning and discussion. 

Saturday and Sunday: Yoga and Meditation

How we use our attention with physical movement and mental states, changes our brain: neurons that fire together, wire together. 

Alternating periods of focused yoga sequences with sitting meditation, you will learn how to wake up the body, calm your mind, and balance your nervous system. 

While much of modern yoga focuses only on alignment of the body, we will go further, by combining physical alignment with deep psychological understanding. 

Deepen concentration, stabilize emotions, and gain insight into the depths of practice in this focused weekend workshop for students of all levels. 

Obs! Pris, plats och anmälningsmöjlighet kommer inom kort! ____________________________________________________________________

Gästlärare på Shalan

Sara Stangertz undervisar på Shalan i vinter! 

Vi är jätteglada över att ha lyckats locka Sara Stangertz att tillbringa vintermånaderna hos oss på Shalan! En bedrift med tanke på att hon senaste åren hållit sig långt härifrån och levt i både Brasilien, Indien och för närvarande på Bali. Flera av er har träffat Sara när hon undervisade hos oss förra sommaren och vi vet att ni uppskattade henne mycket!

Sara har tillbringat flertalet långa perioder i Mysore och är därifrån auktoriserad (level 2) av Sharath. Hon började tidigt att undervisa hos Hamish Hendry i London och har också drivit en egen Shala i Atibia, Brasilien. Utöver det har hon undervisat på olika platser runtom i världen både i ashtangayoga men också andra yogaformer. De senaste åren har Sara bott i Indien tillsammans med sin man Fernando (även han auktoriserad yogalärare) och sina två döttrar Heidi och Hanna. Sara kommer att vara hos oss från december tom februari - vi hoppas att ni ser fram emot det lika mycket som vi! 
______________________________________________________________________________________

Reflektion: 11 september

På hösten 2011 var vi i Chicago på en lärarutbildning för Richard Freeman. Vi hann inte med så mycket mer, men en liten utflykt unnade vi oss. Den gick till The Art Institute of Chicago (se bilden) dit indiske Swami Vivekananda var inbjuden att tala på The World Parliament of Religions år 1893. Idag är det den 11 september och vi vill gärna dela med oss om varför vi gjorde just denna utflykt. 

11 september och Swami Vivekanandas vision om en bättre värld

______________________________________________________________________________________