just nu

Nu har vår gästlärare Sara anlänt!

Sara Stangertz undervisar på Shalan from 4 december och februari ut! Läs mer.
______________

Ny HELG-INTRO 6-7 december! 

läs mer! 
______________

KURSER 2015

Vi tar emot anmälningar till vårens kurser! 

läs mer
______________

Meditation på Shalan i vår!

Löpande drop-in klasser för alla - Pake Hall leder söndagsmeditationer from januari!

läs mer
______________

YOGA & MEDITATION

Specialklass med Olle och Pake 4 januari! 

Läs mer
______________

temaklasser, workshops & retreats

temaklasser       workshops        retreats       gästlärare       artiklar mm

temaklasser

Smått och gott för alla nyfikna! Att komplettera vardagsutövandet med temaklasser som möjliggör djupdykningar i valda aspekter av yogan är ett utmärkt sätt att behålla inspirationen och komma vidare i yogan. Flera gånger per termin träffas vi och utforskar tillsammans - kom gärna med förslag och önskemål på nya teman!

Det är svårt att behålla nybörjarens sinne men desto lättare att falla in i gamla mönster och låta autopiloten köra igenom passet på mattan åt oss :) Var modig, testa nytt och ifrågasätt gammalt! Även vi som yogat mycket, duktigt och länge kan alltid lära mer genom att återkomma till utgångspunkterna. Om och om igen.

Ibland skriver vi en rekommendation på lämplig minsta erfarenhet för att vara med på klasserna - i yogan är inget hugget i sten, du kan alltid vara med om du hållit på mer än så och har du mindre erfarenhet men är nyfiken är du välkommen i alla fall.

Meditation i rörelse, meditation i stillhet - olika former men samma strävan? 

En förmiddag med Olle och Pake Hall om vad som händer i mötet mellan ashtangayoga, zen och sekulär mindfulness. 

Vi inleder det nya året med att bjuda in till en förmiddag fylld av yoga och meditation. Som en introduktion till vårens söndagsklasser med sittande meditation utforskar vi under ledning av Olle och Pake vad som händer när man blandar dessa olika former av praktik. Vilka är beröringspunkterna? Vilka är skillnaderna? Hur kan sittandet komplettera det fysiska utövandet av ashtangayoga och kan ashtangayoga verkligen vara en yogaform tillgänglig för alla? 

 

Kom och testa själv! Vad fungerar för dig? 

 

Dagen inleds med ett hederligt mysorepass - det första på Shalan det nya året! Efter lite frukt och te fortsätter vi med sittande meditation ledd av Pake. Förmiddagen avslutas med ett gemensamt dharmatal av Olle och Pake kring dagens tema, med möjlighet att ställa frågor eller dela med sig av egna tankar eller upplevelser av praktiken - oavsett form. Varmt välkommen!

 

Tid: Söndag 4 januari klockan 8.30-13

Pris: 300 kr* 

För vem: Denna klass riktar sig till dig med tidigare erfarenhet av Mysore-style practice

 

Till anmälan

 

* Förmiddagen är gratis för dig som köper terminskort för VT-2015. Du kan handla efter klassens slut eller maila Lisa i förväg så finns kortet klart att hämta ut. Du kan betala via bankgiro eller be om faktura alternativt delbetalning på upp till 4 tillfällen.

_____________________________________________________________________________________

workshops och fördjupningar

Workshops är ofta intensiva, varma och lite pirriga och ibland omtumlande, förvirrande och utmattande. Vilket är helt i sin ordning! Vi bjuder regelbundet in våra egna samt andra spännande lärare att bidra med sin kunskap och ge perspektiv på yogan. Flera av de lärare som gästat shalan är välkända namn i yogavärlden med lång och gedigen erfarenhet - missa inte chansen att möta dem här på hemmaplan!

Sedan en tid tillbaka arrangerar vi även workshops där undervisningen hålls av Olle tillsammans med inbjuden lärare. Dessa har blivit mycket uppskattade och inspirerande inte bara för deltagarna - för den som undervisar är det lika lätt som i alla andra sammanhang att följa bekväma mönster och välja det säkra före det osäkra. Vid gemensam undervisning händer en massa spännande som ibland utmanar vårt sätt att se och tänka om saker, det tror vi är nyttigt!  
______________________________________________________________________________________

Gästlärare på Shalan

Sara Stangertz undervisar på Shalan i vinter! 

Vi är jätteglada över att ha lyckats locka Sara Stangertz att tillbringa vintermånaderna hos oss på Shalan! En bedrift med tanke på att hon senaste åren hållit sig långt härifrån och levt i både Brasilien, Indien och för närvarande på Bali. Flera av er har träffat Sara när hon undervisade hos oss förra sommaren och vi vet att ni uppskattade henne mycket!

Sara har tillbringat flertalet långa perioder i Mysore och är därifrån auktoriserad (level 2) av Sharath. Hon började tidigt att undervisa hos Hamish Hendry i London och har också drivit en egen Shala i Atibia, Brasilien. Utöver det har hon undervisat på olika platser runtom i världen både i ashtangayoga men också andra yogaformer. De senaste åren har Sara bott i Indien tillsammans med sin man Fernando (även han auktoriserad yogalärare) och sina två döttrar Heidi och Hanna. Sara kommer att vara hos oss från december tom februari - vi hoppas att ni ser fram emot det lika mycket som vi! 
______________________________________________________________________________________

Reflektion: 11 september

På hösten 2011 var vi i Chicago på en lärarutbildning för Richard Freeman. Vi hann inte med så mycket mer, men en liten utflykt unnade vi oss. Den gick till The Art Institute of Chicago (se bilden) dit indiske Swami Vivekananda var inbjuden att tala på The World Parliament of Religions år 1893. Idag är det den 11 september och vi vill gärna dela med oss om varför vi gjorde just denna utflykt. 

11 september och Swami Vivekanandas vision om en bättre värld

______________________________________________________________________________________